توضیحات

آشنایی کامل با گاز آرگون و عرضه آن توسط فرافن گاز

آرگون از واژه یونانی به معنی تنبل گرفته شده است. سومین عضو از خانواده گازهای نجیب (بی اثر) در جدول تناوبی است که با فرمول شیمیایی Ar و عدد اتمی 18 نشان داده شده است.

گاز آرگون گازی بی بو و بی رنگ است که تحت تأثیر ولتاژ بالا به رنگ متمایل به آبی روشن در می آید. این گاز نجیب از تقطیر جز به جز هوای مایع به دست می آید زیرا اتمسفر زمین حاوی 0.94 % آرگون می باشد.

اگر دوست دارید درباره پیدایش گاز آرگون بیشتر بدانید، در انتهای این صفحه می توانید آن را بیابید.

جدول مشخصات گاز آرگون

مشخصات فیزیکی و شیمیایی گاز آرگون

مشخصات فیزیکی و شیمیایی گاز آرگون

خرید کپسول گاز آرگون

برای خرید گاز آرگون، ابتدا بایستی حجم گاز مورد استفاده، خلوص مورد نیاز و فشار مورد نیاز را مشخص نمود. برای مثال فرافن گاز تهران عرضه کننده گاز آرگون گرید صنعتی، گرید 5، گرید 5.5 و گرید 6 در کپسول های 40 لیتری آرگون و کپسول های 50 لیتری آرگون در فشار کار های مختلف از 150 بار تا 200 بار است. این شرکت همچنین ارائه دهنده تجهیزات جانبی کپسول آرگون مانند مانومتر آرگون است.

فروش گاز آرگون در تهران

باتوجه به موقعیت مکانی شرکت فرافن گاز و واقع شدن آن در استان تهران، یکی از اصلی ترین مراکز معتبر شارژ کپسول گاز آرگون آزمایشگاهی و صنعتی در استان تهران می باشد. البته این شرکت عرضه خود را به تمام ایران نیز انجام می دهد.

شارژ کپسول گاز آرگون در سایزهای مختلف از 10 لیتری تا 50 لیتری

فروش گاز آرگون در فرافن گاز تهران به سه صورت شارژ کپسول آرگون، خرید کپسول آرگون و همچنین اجاره کپسول آرگون امکان پذیر هست. فرافن گاز تهران آماده ارائه خدمات در هر سه حالت به مشتریان گرامی است.

قیمت کپسول آرگون

قیمت کپسول گاز آرگون به حجم گاز و فشار کار و میزان خلوص گاز بستگی دارد. با مشخص کردن موارد بالا می توان قیمت گاز آرگون را مشخص نمود. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره فنی، می توانید با همکاران ما با شماره 22252500-021 با ما در تماس باشید.

خرید گاز آرگون از فرافن گاز

فروش کپسول های گاز آرگون 40 لیتری و 50 لیتری

یکی از مصارف گاز آرگون در آزمایشگاه ها را، می توان استفاده به عنوان گاز حامل در کروماتوگرافی گازی نام برد.

البته یکی از رایج ترین مصارف گاز آرگون آزمایشگاهی در صنایع ریخته گری و فولاد، در دستگاه های کوانتومتر است که یک نوع آنالایزر طیف سنج نوری، جهت آنالیز شیمیایی فلزات می باشد.

نقش گاز آرگون در دستگاه کوانتومتر:

برای انجام آنالیز کوانتومتری، از یک گاز نجیب (آرگون، هلیوم و یا مخلوط آرگون و هلیوم)  با خلوص بالا (۹۹/۹۹درصد) استفاده می‌شود که به منظور حذف ناخالصی‌های گاز، یک دستگاه تصفیه گاز خنثی بر سر راه گاز وجود دارد. از گاز خنثی به منظور حفاظت از قوس (جرقه) و جلوگیری از نشر عناصر نامربوط در محفظه جرقه استفاده می‌شود. همچنین جریان گاز خنثی ذرات فلزی پراکنده شده توسط تخلیه الکتریکی (جرقه) را از محفظه خارج می‌کند.

از مزایای استفاده از آرگون و گازهای بی اثر:

  • آرگون یک گاز بی اثر است و در طول زمان جرقه زدن با عناصر موجود در آلیاژ واکنش نخواهد داد.
  • با شستشوی سطح، جو را ایزوله می کند تا طیف سنج عناصر موجود در جو را تشخیص ندهد.
  • آرگون برای طیف سنج های OES که عناصر نوری مانند کربن، فسفر، گوگرد و نیتروژن را آنالیز می کنند، مهم است. این عناصر طول موج زیر 200 نانومتر (nm) دارند و آرگون به اپتیک طیف سنج اجازه می دهد تا از 200 به پایین را ببیند.
  • قیمت گاز آرگون نسبتاً ارزان است.

آیا میزان خلوص گاز آرگون مورد استفاده در دستگاه کوانتومتر، مهم است؟

خلوص گاز آرگون مورد استفاده در دستگاه کوانتومتر از اهمیت زیادی برخوردار است و بر کیفیت آنالیز و عملکرد دستگاه تاثیر مستقیم می گذارد. به همین دلیل استفاده از گاز آرگون با خلوص بالا بسیار مهم بوده فرافن گاز تهران یکی از تامین کنندگان اصلی گاز آرگون خالص آزمایشگاهی با گرید های 5، 5.5 و 6 است.

همانطور که گفته شد کوانتومتر یک آنالایزر طیف سنج نوری بوده و اساس کار آن، اندازه گیری بر اساس طول موج ساتع شده از عناصر است.

علت اهمیت خلوص گاز آرگون این است که برخی ناخالصی های موجود در این گاز، طول موج عناصر نمونه آلیاژ را به خود جذب کرده و موجب بروز خطا در نتایج آنالیز نمونه خواهد شد.

همچنین در طیف سنج های جرقه ای، ناخالصی های گاز آرگون باعث می شود جرقه مطلوب نباشد و نمونه برداری از سطح آلیاژ به خوبی صورت نگیرد.

مخازن گاز آرگون

مخازن گاز آرگون

گاز آرگون جوشکاری

در جوش آرگون یا تیگ برای ایجاد قوس جوشکاری از الکترود تنگستن استفاده می شود. که این الکترود حین عملیات جوشکاری مصرف نمی شود. حین عملیات جوشکاری، گاز خنثی( آرگون) هوا را از ناحیه جوشکاری بیرون می راند و از اکسیده شدن الکترود جلوگیری می کند. و گاز محافظ مورد استفاده آرگون است. کپسول آرگون مورد استفاده در جوشکاری به صورت 40 لیتری و 50 لیتری در شرکت فرافن گاز عرضه می شود.

خرید گاز آرگون جوشکاری

کاربرد صنعتی کپسول گاز آرگون

منابع استخراج

گاز آرگون حدود 0.94% از حجم هوا را، تشکیل می دهد. متداول ترین منبع تامین این گاز، استخراج از طریق دستگاه جداسازی هوا می‌باشد. لازم به ذکر است که آرگون خام، ممکن است از خروجی اضافات کارخانه آمونیاک خالص بازیافت شود.

منابع استخراج گاز آرگون

نحوه استخراج گاز آرگون

کاربرد گاز آرگون

  • در صنایع دارویی گاز آرگون را با جایگزینی آن با اکسیژن درون محفظه های داروهای درون وریدی استفاده می کنند تا سبب افزایش طول عمر محصولات شود.
  • در اسپکترومتری جذب اتمی به عنوان گاز پوششی در کوره گرافیتی به کار می رود.
  • در ترکیب با فلورین یا هلیوم در لیزرهای اگزایمر استفاده می شود.
  • از لیزرهای آرگونی به‌طور گسترده در عمل چشم؛ برای درمان رتینوپاتی دیابتی، جداشدگی شبکیه، گلوکوم و دژنراسیون ماکولا، استفاده‌می‌شود.
  • گاز درون کپسول آرگون، یکی از گازهای اساسی برای پر کردن لامپ های رشته ای است که معمولاً در مخلوطی به همراه نیتروژن، کریپتون یا نئون به کار می رود.
  • همچنین این گاز برای استفاده در لوله های شب تاب در ترکیب با نئون، هلیوم و جیوه و برای استفاده در تیوپ های رادیویی تیراترون در ترکیب با نئون استفاده می شود.
  • فرآیند کربن زدایی آرگون اکسیژن (AOD)، متداول ترین روش برای پالایش استیل زنگ نزن است و از هر دو گاز به مقدار زیاد در این فرآیند استفاده می شود.

علاوه بر مواردی که به طور کلی در قسمت کاربردها بیان شد، کاربرد ها دیگری نیز وجود دارد که مختص به گرید صنعتی این گاز است.

  • گاز آرگون صنعتی به صورت عمده در صنایع جوشکاری و برشکاری استفاده می شود.
  • در ترکیب با نیتروژن و کربن دی اکسید به عنوان گاز اطفاء حریق پاک به کار می رود.
  • به عنوان گاز عایق در پنجره های دو جداره و با بازده بالا .
  • برای جلوگیری از اکسید شدن فلزهای مذاب و نیز گاززدایی و سولفورزدایی استیل وآهن مذاب.
  • برای پر کردن کیسه های هوای خودروها.

تاریخچه پیدایش گاز آرگون

سر ویلیام رمزی، شیمی‌دان اسکاتلندی برنده‌ی جایزه‌ی نوبل شیمی بود. او در سال ۱۹۰۴ به‌‌خاطر کشف آرگون به‌عنوان گازی کامل در هوا، این جایزه را ازآن خود کرد.

رمزی پس از کشف آرگون، تحقیقات بیشتری درباره‌ی گازهای مشابه آن انجام داد و هلیوم، نئون، کریپتون و زنون را نیز کشف کرد. کشفیات او بخش جدیدی به جدول تناوبی عناصر اضافه کرد.

در سال ۱۸۸۷ و ۳۵سالگی، ویلیام رمزی عضو هیئت‌علمی شیمی در دانشگاه UCL شد و در آنجا، تحقیقاتش را درباره‌ی گاز نیتروژن ادامه داد.

جان ویلیام استرات مشهور به لرد رایلی، یکی از فیزیک‌دانان بزرگ آن سال‌ها، بر زندگی ویلیام رمزی تأثیر گذاشت. در سال ۱۸۹۴، رمزی در کلاس لرد رایلی بزرگ حاضر شد. رایلی مسئله‌ای را برای مخاطبان جلسه‌ی خود شرح داد.

او به این نتیجه رسیده بود که نیتروژن موجود در هوا، ۰.۵درصد از نیتروژن استخراج‌شده از ترکیبات نیتروژن چگال‌تر است. رمزی پس از کلاس از رایلی اجازه گرفت روی این موضوع تحقیق کند.

با توافق رایلی، ارتباط نزدیک این دو دانشمند شروع شد رمزی در تحقیقات خود در آگوست۱۸۹۴، ترکیبات شناخته‌شده را از نمونه‌ای از هوا حذف کرد. این ترکیبات اکسیژن و دی‌اکسیدکربن و نیتروژن را شامل می‌شدند.

پس‌ از آن، رمزی نتیجه گرفت گاز دیگری با نسبت حجمی 18/1 در هوا باقی مانده‌ است. او با استفاده از روش طیف‌نگاری، سعی کرد گاز جدید را کشف کند. ویلیام متوجه شد طیف این گاز، با هیچ گاز شناخته‌شده‌ای هم‌خوانی ندارد.

در سال ۱۸۹۵، رایلی و رمزی مقاله‌ای مشترک منتشر کردند. آن‌ها در مقاله‌ی خود از این کشف جدید صحبت کردند و این گاز را با استفاده از کلمه‌ی یونانی Argos به‌معنای تنبل یا غیرفعال، آرگون نام نهادند. دلیل انتخاب نام نیز آن بود که رمزی متوجه شد گاز جدید با هیچ عنصری ترکیب و واکنش نشان نمی‌دهد.

پس از انتشار مقاله‌ی مشترک رمزی و رایلی، بسیاری از دانشمندان آن زمان از آن‌ها انتقاد کردند. یکی از بزرگ‌ترین منتقدان، دیمیتری مندلیف، مؤلف جدول تناوبی بود که اعتقاد داشت آرگون، نیتروژنی سه‌اتمی با فرمول شیمیایی N3 است.

درنهایت، آزمایش‌های طیف‌نگاری و اندازه‌گیری‌های گرمایی رمزی نشان داد آرگون از اتم‌های تکی تشکیل شده است. جامعه‌ی علمی پس از مشاهده‌ی یافته‌های بعدی رمزی، آرگون را به‌عنوان یک عنصر پذیرفتند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 6 میانگین: 4.3]